9 Temmuz 2008 Çarşamba

The O.C. Türkiye








The O.C., 5 Ağustos 2003-22 Şubat 2007 tarihleri arasında Fox kanalı tarafından yayınlanan, Amerikan komedi-drama dizisidir. Dizi Josh Schwartz tarafından yaratılmış, Orange County'de zenginlik içinde yetişen gençler ve onların ailerinin yaşamlarını konu almıştır.
The O.C 50'den fazla ülkede gösterilmiştir. Dizideki müzik seçimleri beğeni toplamış, az tanınan gruplar kendilerini tanıtma fırsatı yakalamışlardır. Dizi müziklerinden 6 adet albüm yayınlanmıştır.







1. Sezon


The O.C'nin ilk sezonu A.B.D'de 5 Ağustos 2003'te gösterilmeye başlandı ve toplam 27 bölüm sürdü.İlk bölümle beraber Ryan Atwood için yeni bir hayat başlar.Ryan Newport'tan ayrılmak istemektedir ancak Seth ve Marissa onu kalmaya ikna ederler.Bu sezon sırasında,Ryan ve Marissa arasında bir ilişki başlar,Seth ve Summer birbirlerine aşık olurlar,Jimmy maddi zorluklarla karşılaşır.Sezon sonuna doğru Caleb ve Julie resmen evlenir.Ryan eski kız arkadaşının hamile oldugunu öğrenir ve çocuğun babası olabileceğini düşünerek Chino'ya geri döner.Seth sandalı ile beraber denize açılır,Summer'a ve ailesine not bırakarak.



2. Sezon



2.sezon Ryan'ın Theresa ile yaşamını göstererek başlar.Ryan inşaatlarda çalışmakta Theresa ile doğacak çocuğun geçimi için para kazanmaya çalışmaktadır.Ryan mutsuzdur,Newportu ve Marrisayı özlemektedir.Theresa bunun farkındadır.Bunun farkında olan Theresa aslında öyle olmasa bile bebeği düşürdüğünü ve artık onunla kalması gerekmediğini söyler.Seth denize açılmış,oradan Portlanda geçmiş,Luke ve babası ile yaşamaya başlamaktadır.Ama Seth arkasında üzgün annesi,biraz zaman sonra bu şekilde davranmayı bırakıp eve geri döneceğini düşünen babası,onu sevse de öldüresiye kızgın olan Summerı bırakmıştır.Seth kararlıdır;Ryan dönmeden o da eve dönmeyecektir.Theresa'nın bebeği düşürdüğünü söyleyince Ryan,Kristen ve Sandy'nin ısrarları ile Portlanda gidip Seth'i eve getirir.Bu sırada Summer Zach ile çıkmaya başlamış,Sethi unutmaya çalışmakta,Marrisa ise bahçivanları olan D.J. ile aşk yaşamaktadır.
2.sezonun ilk bölümlerinde Seth ve Summer'ın hala birbirini sevmesini,D.J.'in Marissayı sadece Ryan gittiğinde avunmak ve Ryan eve geri dönünce sadece annesini kızdırmak için kullandığını anlamalarıyla geçmiştir.D.J buna daha fazla dayanamaz ve Marrisayı terk eder.
Seth iş bulmak için yeni açılan Bait Shop'a gider ve orada kısa süre de olsa kız arkadaşı olacak olan Alex ile tanışır.Ancak bir süre sonra Alex'in biseksüel olmasının anlaşılması ile Alex Marrisa ile çıkmaya başlar ve bu Marrisa'nın ilk lezbiyen ilişkisi olacaktır.( İlk ve son olcaktır.)
Julie sırf parası için evlendiği Caleb ile mutsuzdur.Ayrıca Caleb'in işleri ile problemleri çıkması,Julie'nin tekrar eski kocası Jimmy ile görüşmesini sağlar.Bunu her ne kadar Caleb bilse de sesini çıkarmaz.Ancak Julie'nin başka bir eski sevgilisinin sex kasedi ile ortaya çıkıp şantaj yapması,Caleb ile Julie'nin arasını iyice açar.
Okullar başlayınca Fen bölümüne giden Ryan Lindsay adında bir kız ile görüşmeye başlar.Bu kızın babası Caleb çıkar ve bu olay Ryan ile olan ilişkisini bozar ve Chicagoya taşınır.
Ryan'ın abisi hapishaneden çıkar.Bunu her ne kadar istemesede Ryan,Sandy'nin ısrarına dayanamıyıp odasını paylaşır.Trey(Ryan'ın abisi) belalı bir tiptir.
Marrisa ile Ryan'ın,Seth ile Summer'ın tekrar biraraya gelmesi her ne kadar gerilimi dindirmiş olsada Trey bu gerginliği tekrar arttırıcaktır.
Caleb artık Julie'nin yaptıklarına dayanamaz ve Julie'den boşanmak ister.Julie bu kadar paradan pay alamayacağını fark edince,Caleb'i öldürmeye karar verir.Her ne kadar bunu yapmaktan vazgeçsede aynı gece Caleb kalp krizi geçirip ölür.(Bu olay Kristen'in alkolik olmasına yol açar.)
Ryan'ın 1-2 günlük yokluğundan yararlanan Trey Marrisa'dan iyice hoşlanması ile Marrisaya tecavüz etmeye çalışır.Bunu öğrenen Ryan büyük bir sinir ile Trey'in evine gider.
Ryan'ın haberi olduğunu öğrenen Marrisa hemen Trey'in evine gidip çıkacak olan kavgayı durdurmak ister.Ancak iş işten çoktan geçmiştir.Çok sert olan bu kavgada Trey tam Ryan'ı öldürücekken Marrisa koltukta bulduğu silahı Treye doğru tutup onu sırtından vurur.Bu 2. sezon'un sonudur.





3.Sezon





Bıraktığımız yerde Marissa Trey'i vurmuş, Kirsten'da alkol tedavisi için kliniğe yatmıştı. Trey ölmüyor ama uzun süre komaya giriyor. Bunun etkisini üzerinden atmak isteyen Marissa,Ryan,Summer ve Seth California kıyılarında tekne gezisine çıkıolar ama tabiki akıllarından Trey'i çıkartamıyorlar. Bu arada polis de soruşturmalarına başlıyor.3. SEZON SPOILERLARI !!!!!!!!!!!!!!!!Bu sezon Marissa,Ryan,Seth ve Summer Harbor'da son sınıftalar ve okulda pek çok değişiklik oluo. Hess (Eric Maibus) adında çok katı ve disiplinli bir dekan okula geliyor. Ve Hess Ryan ve Marissa'nın Harbor için hiç uygun öğrenciler olmadıklarını düşünüyor. Öte yanda hala Social Chair olan Marissa'ya bir rakip geliyor. Taylor (Autumn Reeser) adında bir kız Social Chair için aday oluo ve bu görevi Marissa'nın elinden alıyor.Önce Trey sonra Taylor ve Hess'in baskılarına dayanamayan Marissa öte yandan Jimmy ve Julie'nin yaşadığı ekonomik sıkıntı yüzünden yeni bir başlangıç yapmak için önceden Alex'in de gittiği Newport devlet okuluna geçiyor. Tabi Harbor ile Newport'un ne kadar farklı olduğunu anlamış oluo.Bu arada Julie cephesinde bir gelişme yaşanıo ve Julie Caleb'dan hiç bi şey alamayarak beş parasız kalıyor.Marissa'nın gitmesiyle tek başına kalan Summer ise Taylor'a karşı yeni bir rakip olarak ortaya çıkıyor. Bu arada Dekan Hess Ryan'nın da okuldan gitmesi için her yolu deniyor ve sonunda Ryan okuldan ayrılıp çalışmaya karar veriyor.Sandy ve Kirsten ise tekrar ilk sezondaki hallerine dönmek için ellerinden geleni yapıolar ama Kristen'ın klinikten alkolik arkadaşı Charlotte sorun çıkaracağa benziyor.Sezon





4.Sezon





Yeni sezonun yeni isimleri ise şu arkadaşlar: Summer’ın çevre eylemcisi dominant arkadaşı (veya sevgilisi) CHE’yi canlandıran Chris Pratt. Pratt son olarak “Everwood”da Bright Abbott rolüyle tv izleyicilerinin karşına çıkmıştı. Yakın dönemde de “Strangers with Candy” filmiyle sinema perdesinde boy gösterdi. Bir diğer yeni oyuncu ise 17 yaşındaki R&B yıldızı Chris Brown. Oldukça başarılı bir star olan Brown çıkardığı “Run It” adlı single’ıyla single billboard listesinde bir numaraya yerleşen ilk erkek solo sanatçı oldu. Brown’un kendi adını taşıyan albümü de ilk 10′a girdi ve platinyum plak kazandı. Müzik dünyasının ardından tv’ye yatay geçiş yapan Brown, Kaitlin’in erkek arkadaşı Will Tutt rolüyle The O.C.’de yer alacak.






HAFTA İÇİ HER GÜN 15:00/19:00 (1. SEZON)
ORANGE COUNTY'NİN IŞILTILI DÜNYASINDA HİÇBİR ŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİLDİR. EFSANE GENÇLİK DİZİSİ O.C., KAÇIRANLAR VE YENİDEN İZLEMEK İSTEYENLER İÇİN e2'DE. HEM DE DUBLAJLI OLARAK... Gençliğin idolü haline gelen kahramanları, dikkat çekici müzikleriyle bir dönem dünya televizyonlarının en çok takip edilen dizisi olan O.C. görkemli bir finalle hayranlarına veda etti. Ama O.C. efsanesi daha uzun yıllar kendinden söz ettirecek gibi. Diziyi izlememiş olup da pişmanlıktan kıvrananlar ya da hiç bitmesin gerekirse yeniden başlasın diyenler için O.C. e2’de… Hem de türkçe dublajlı versiyonuyla...













Sezon 1




Sezon 2




Sezon 3




Sezon 4

VE MESAJLAR

Ryan,
Brad Pitt looks hot in red, Jude law looks best in blue. But NO ONe wears a wife beater like you. I will always owe you big time for helping cohen grow some balls.
Love, Summer


DUDE,
Here's to senior year! no more fires, fights, shootings, interventions, find out our girlfriends are actually our auntsand/or lesbians. no more running from mall cops or becoming fisherman. life sure has been interesting since you came alon.
Your brother, Seth
Atwood,

hope this year doesn't SUCK and BLOW. Miss me much?
Jess
Marissa, I LOVE YOU
Summer,I LOVE YOU
God I wish I went to this school. Chili
Cohen,
If I promise to try and appreciate the intellect and macho manliness it took for you to find the naked part in Grand Theft Auto, will you promise to never, I mean ever, let us break up again?
Love always,
Summer
Summer,
Seth is looking over my should and getting sandwich crumbs in my hair, so I'll be brief. Thanks for being a great friend. You're a wondeful person despite your (questionable is crossed out) impeccable taste in guys. I'm so lucky to have you in my life. See you at the diner
Ryan
Summer,
SENIOR YEAR I PROMISE:
- I will not wear my bobba fett t-shirt to school.
- Play video games when we are talking on the phone.
- Obsess about comic books.
- Obsess about Yakuza movies.
- Obsess. Period.
I WILL:
-Eat more fiber
-Try to mumble less
- LOVE AND ADORE MY PROM QUEEN, SUMMER ROBETS
Love,
Seth
Dear Seth,
Thanks for the Green Lantern jpeg you sent me. It was awesome.
Leon
VP Comic Book Club
P.S. Thanks for the promotion next year
Ryan, heart: heart:
I'm so glad we're back together! I know from now on, Fate is gonna be on uour side. =) Luck, obly Luck, fromhere on out. I'm sure of it.
Forever :heart:
Marissa

Summer,
Working for George Lucas rocks. Wait 'til you see the Atomic County video game. It will make a great gift for Cohen. Come visit in Marin.
Zach

To my best friend in the world (aka, Summer),
You've taught me so much. You are so wise and pretty. Can I borrow your shoes for graduation? We have to always keep in touch- I'm rewritting Sweeny Todd.
xoxoxo Taylor Townsend, esq.
MARISSA,
I WILL NEVER, NOT EVEN IF I LIVE A THOUSAND YEARS AND MY BRAIN TURNS TO CHUNKY GRAY WAX, NOT EVEN IF THERE WAS AN-ETERNAL-SUNSHINE-OF-THE-SPOTLESS-MIND-TYPE OPERATION, BE ABLE TO ERASE THE THOUGHT OF YOU AND ALEX. HEY- DID SHE EVER MENTION WHO WAS A BETTER KISSER- OW! SUMMER JUST HIT ME. -AREN'T YOU GLAD YOU STARTED TO TALK TO ME?- SETH

Dear Princess Sparkle
You are so hot. When are we gonna go for a roll in the hay?
Captain Oats
CONGRATS, SETH AND RYAN!
WE'VE MANAGES TO KEEP THE LAW ON OUR SIDE ALL YEAR LONG. STAY OUT OF TROUBLE.
LOVE, DAD

Seth, Ryan, Summer and Marissa,
Keep building towards your future! Cheers to second chances and your senior year!
Love, Mom (Kiki)

Dear Marissa,
Maybe one day you'll be a cover girl like me! Newport Living salutes you and all of your friends!

Love, Mom (Julie)
Ve günün sürprizi! Anna!
"Hey guys - "see you soon"! Missing you in Pittsburgh
Anna"

TÜRKÇESİ ÇOK YAKINDA

Hiç yorum yok: